مسقطی شیرینی معروف ایرانی است که معمولا با عنوان حلوا مسقطی نیز شناخته می شود. این شیرینی که به خصوص بیشتر در استان فارس و شهر شیراز تهیه می شود به حلوا مسقطی شیرازی هم معروف است. با وجود اینکه دستور اصلی این شیرینی از کشور عربی همسایه نشات گرفته است اما استفاده از تغییر مواد مورد استفاده و نحوه تهیه، ایرانی ها آن را مطابق ذائقه خود تغییر داده اند. در ادامه این مقاله دستور تهیه مسقطی استان فارس را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
نشاسته: ۱ پیمانه
• آب: ۷ پیمانه
• شکر: ۳ پیمانه
• کره قنادی یا روغن جامد: نصف پیمانه
• خلال بادام: به مقدار لازم
• هل آسیاب شده: به مقدار لازم
• خلال پسته: به مقدار لازم
• زعفران دم کرده: به مقدار لازم
• گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
• هل: به مقدار لازم
نشاسته را در آب بخیسانید تا ترشی آن گرفته شود. پس از خیس شدن نشاسته، به همراه آب درون یک ظرف بریزید و هم بزنید.
• تهیه شیرینی مسقطی، به 3 الی 4 ساعت زمان نیاز دارد، بنابراین برای پخت آن زمان خود را تنظیم کنید.
• در ساعات اولیه تهیه مسطقی که نشاسته در حال جوشیدن است نباید آن را ترک کنید و به صورت مداوم باید نشاسته را هم بزنید تا نشاسته به خوبی پخته شود و مزه خامی نداشته باشد. در صورتی که نشاسته را به حال خود رها کنید و هم نزنید، نشاسته گلوله و تکه تکه خواهد شد.
• برای خوش عطر و طعم شدن مسقطی، مقداری هل هنگام پختن به آن اضافه کنید. این مرحله اختیاری است اما یک نکته بسیار ظریف برای بخشیدن عطر و طعم بهتر به آن است.
• توجه داشته باشید هم زدن این شیرینی در ابتدای کار در تعیین طعم و کیفیت آن تاثیر بسزایی دارد.
• شیرینی مسقطی، قابلیت نگهداری تا 3 الی 4 ماه را درون ظرفهای در بسته دارد. بنابراین میتوانید از این شیرینی به مدت طولانی استفاده کنید.
امیدواریم از این دستور تهیه حلوا مسقطی لذت برده باشید و پس از تهیه آن نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و اگر نکته ای در تهیه این حلوای خوشمزه دارید آن را با ما در میان بگذارید.
منبع : طرز تهیه شیرینی مسقطی شیرینی تا
مجله شیرینی تا
درباره این سایت