رشته برشته یکی از شیرینی های خوشمزه مازندرانی است که توسط بانوان دیباجی تهیه می شود. این شیرینی در میان مردم محلی استان مازندران بسیار محبوب است و در مراسم و اعیاد مختلف تهیه می شود. نام این شیرینی در حقیقت از ساختار و روش تهیه آن گرفته شده است؛ به این دلیل که این شیرینی از رشته های تهیه شده از آرد برنج تهیه می شود. در عین خوشمزه بودن، این شیرینی دستور تهیه آسانی دارد و با مواد ساده ای قابل تهیه است. اگر شما هم علاقه مندید تا این شیرینی خوشمزه مازندرانی را امتحان کنید، طرز تهیه شیرینی رشته برشته شیرینی تا را از دست ندهید.
آرد برنج به میزان کافی
آب به میزان کافی
پودر قند یا شکر به میزان کافی
روغن به میزان کافی
نکته: با توجه به اینکه رشته برشته فقط نیاز به آب و آرد برنج در مرحله اول دارد میزان مواد اولیه به میزانی که میخواهید رشته برشته درست کنید مربوط است.
امروزه آرد برنج آماده برای طبخ شیرینی رشته برشته در اکثر شهرها وجود دارد. شما میتوانید از آرد برنج آماده استفاده کنید. در روش سنتی، دیباجیها برنج را با آب مخلوط میکردند و آن را در آسیاب قرار میدادند تا از برنج، آرد برنج تهیه کنند. تهیه آرد برنج کاری سخت و زمانبر است و نیاز به آسیابهای سنگی دارد که انجام آن در خانه، کار سادهای نیست. پیشنهاد ما استفاده از آرد برنج است. آرد برنج سفید را با کمی آب مخلوط کنید تا جایی که بتواند از آن به عنوان یک خمیر استفاده کرد. دیباجیها به آرد برنج ورز داده شده با آب خمیر مات میگویند. توجه داشته باشید که خمیر باید چند ساعتی در جای خنک یا یخچال باشد تا آماده مرحله بعد شود. در انتهای این مرحله باید یک ظرف سینی شکل را بر روی گاز قرار دهید تا داغ شود. برای اینکه سینی سیاه نشود بهتر است از شعله پخشکن استفاده کنید. بهتر است از ظروف مسی برای این مرحله استفاده شود. سعی کنید سینی را به پشت قرار دهید و از پشت آن برای ساخت رشتهها استفاده کنید. حالا که سینی داغ شده است باید خمیر را با سر انگشتان به صورت رشتههای باریک روی سینی بریزید تا رشتهها آماده شوند. این کار را باید با دقت عمل انجام دهید. رشتهها باید روی هم ریخته شوند و مانند تار و پود همدیگر را قطع کنند. بعد از ریختن رشتهها بر روی سینی چیزی شبیه یک پارچه دارید که به هر شکلی بخواهیم میتوانید آن را تا بزنید. مواد اولیه آماده شده را در جای خنک و تمیز نگهداری کنید. حداقل مدت زمان برای آماده شدن مواد اولیه برای مرحله دوم بین هفت تا هشت ساعت است.
در این مرحله باید رشتههای آماده شده را از یخچال یا جای خنک برداشته و داخل روغن سرخ کنید. توجه داشته باشید برای این کار از یک ظرف گود استفاده کنید و به میزانی روغن درون آن بریزید که رشتهها کاملا درون آن غوطهور شوند. بعد از اینکه روغن داغ شد چند ثانیه رشتهها را درون روغن داغ قرار دهید و آن را سریع از روغن خارج کنید که حالت سوختگی پیدا نکند. خب همه کارها انجام شده و فقط نیاز است که با سرعت روی رشتههای سرخ شده شکر یا پودر قند بریزید. پودر قند به دلیل ریز و سبک بودن بسیار جذابتر است. البته میتوانید از پودر قند یا شکر استفاده نکنید و این شیرینی را بدون شکر یا پودر قند سرو کنید.
منبع: طرز تهیه شیرینی رشته برشته مازندرانی شیرینی تا
مجله شیرینی تا
درباره این سایت